Citronkyckling

Ingredienser

4 portioner ris
500 g kycklingbröstfilé eller lårfilé
2 gula lökar
2 morötter
1 citron
4 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
2 dl Mellangrädde
Ev. 2 msk färsk dragon eller persilja
Norrmejerier Smör
Salt och malen svartpeppar

Instruktioner

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingen i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötterna i slantar. Skala citronen med en kniv och skär den i tunna skivor. Stek löken i smör i en kastrull tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt buljong, vatten och grädde och låt småputtra. Lägg i morötterna och kycklingen och koka sakta i 10 minuter. Lägg i citronskivorna. Smaka av med salt och peppar. Dekorera eventuellt med dragon eller persilja. Servera kycklinggrytan med ris.

Etiketter: